Menu

7N60 opiniestuk in de Volkskrant- 17 jaar na Rob Oudkerk’s ‘kutmarokkanen’

Geen categorie

7N60 opiniestuk in de Volkskrant- 17 jaar na Rob Oudkerk’s ‘kutmarokkanen’

7N60 opiniestuk in de Volkskrant- 17 jaar na Rob Oudkerk’s ‘kutmarokkanen’

7N60 opiniestuk in de Volkskrant- 17 jaar na Rob Oudkerk’s ‘kutmarokkanen’

Hè hè, dacht ik gisteren toen ik het opiniestuk van Rob Jetten las in de Volkskrant: Integratie van Marokkanen in Nederland doorslaand succes.
Eindelijk het positieve geluid dat ik al jaren in mijn eigen kring verwoord. Eindelijk een toon die aansluit bij de realiteit. Eindelijk een toon die uitgaat van wat er wél is in plaats van wat er niet is. Eindelijk die feiten benoemen die leiden tot deze positieve conclusie. Eindelijk een partij die dit durft te benoemen. Helaas moeten we dit anno 2019 een tegengeluid noemen.
Nee hè, dacht ik toen ik vandaag het stuk van Rob Oudkerk las. Piepend had hij opgeschreven dat het onterecht is dat zijn uitspraak van 17 jaar geleden in dit stuk werd aangehaald. Onterecht, want hij had het gewoon op zijn ‘Amsterdams’ gezegd en bedoelde het niet zo rottig als het klonk. Maar beste Rob Oudkerk, zo werkt het niet met taal. Zo werkt het niet met uitspraken van politici. Zo werkt het niet in de communicatie. Jij hebt deze groep destijds als eerste bewust zo genoemd, en als gevolg daarvan wordt deze bevolkingsgroep sindsdien systematisch zo genoemd. Het had Oudkerk gesierd als hij dáár iets over had gezegd. Iets in de trant van: dat mijn uitspraak van 17 jaar geleden nu nog altijd zo mainstream is, daar schaam ik mij diep voor. Zeventien jaar wijzer is hij kennelijk niet geworden.
###
Het is onze overtuiging dat je goed moet nadenken over wat zegt. Wat je echt wilt zeggen en of jouw boodschap dan ook daadwerkelijk uitdraagt wat jij wilt uitdragen, op een manier waar jij je comfortabel bij voelt. Of dit nu strategisch, commercieel of delicaat is. Positief of kritisch. Of je dit namens je organisatie of namens jezelf uitdraagt, doet er wat ons betreft niet toe. We kunnen vanuit beide kanten, apart of tegelijkertijd, meedenken en opereren. Eens sparren? Mail dan naar damaris@1967ers.nl
0 Comments Leave a reply

    Leave a comment

    Your comment(click button to send)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    This is a unique website which will require a more modern browser to work!

    Please upgrade today!