Menu

Trendpaper Start People over onderwijs & arbeidsmarkt

Trendpaper Start People over onderwijs & arbeidsmarkt

Bedrijven hebben veel aandacht voor mogelijkheden technologie maar investeren te weinig in ontwikkeling medewerkers

Voor onze klant Start People hebben we het trendpaper ‘Visie op werk, permanent opleiden in een turbulente arbeidsmarkt’ samengesteld en geschreven.

Start People heeft visie, kennis van de arbeidsmarkt en beschikt bovendien over veel praktijkervaring aangezien het in heel Nederland bij bedrijven, gemeenten en andere organisaties over de vloer komt. Genoeg materiaal voor interessante papers die gedeeld worden met klanten en andere stakeholders. 7N60 Communicatie tekent deze papers voor Start People op, net als afgeleide persmaterialen.

In dit paper signaleert Start People dat bedrijven in de crisisjaren wel hebben geïnvesteerd in technologische mogelijkheden maar nauwelijks aandacht gehad voor het opleiden en ontwikkelen van hun medewerkers. Het gevolg van deze mismatch tussen mens en machine is dat bedrijven te maken krijgen met een kennistekort.

Start People ziet deze ontwikkelingen bij veel opdrachtgevers. De eisen voor medewerkers worden opgeschroefd, door automatisering maar ook door strengere regelgeving. Zo moeten medewerkers van banken, verzekeraars of tussenpersonen in het kader de Wet op het financieel toezicht (Wft) die klantencontacten hebben tegenwoordig een Wft-certificering hebben.

Ook in de industrie worden de kwalificaties opgeschroefd. Door de automatisering en digitalisering van het productieproces staan er minder mensen bij een machine, maar de mensen die er staan moeten in staat zijn het hele proces te overzien. Machinewerkers worden dan ook proces operators met een behoorlijke opleiding.

Geïnteresseerd in dit onderwerp? Klik dan hier: Persbericht trendpaper Start People

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!