Menu

Love me ’tender’

Nieuws

Love me ’tender’

Love me ’tender’

Love me ’tender’

En dan komt er weer een tender aan. Je moet er wel op inschrijven. Weer een hoop mensen vrijmaken om de tender compleet, juist en op tijd in te dienen. Je voelt de stress alweer de organisatie in kruipen, het team in kruipen. Het moet allemaal gebeuren naast het reguliere werk. Ondertussen is het binnenhalen van de tender van levensbelang natuurlijk. Ondanks al die inspanning en spanning verlies je regelmatig tenders. En als je bij toeval eens achteraf de rust neemt, met wat meer afstand, om de tender terug te lezen, begrijp je eigenlijk best waarom het jullie niet is gegund. Alles stond erin, maar het was een samengeraapt ‘zootje’ (excusez le mot). Vanuit alle afdelingen informatie bij elkaar verzameld en bij de juiste uitvraag gezet. Beetje geredigeerd, b e e t j e, ja. De lijn van het verhaal was eerlijk gezegd ver te zoeken. Inhoudelijk, technisch klopte het wel, maar was het voor de ontvanger die jouw organisatie niet goed kent altijd begrijpelijk wat hij/zij las? Oh, en er zaten toch nog wat foutjes in.

Tenders schrijven is een vak | Een lange inleiding, maar is dit herkenbaar? Wij worden de laatste jaren zeer regelmatig gevraagd om tenders te schrijven voor onze klanten. En al zeggen we het zelf, we zijn er goed in (geworden). Tenders schrijven is een vak. Zeer inhoudelijk, soms zeer technisch en in elk geval heel precies. Je moet de opdrachtgever leiden door jouw verhaal, aan de hand van zijn uitvraag. Jouw visie, jouw houding, jouw oplossing zó voor het voetlicht brengen dat hij snapt dat jouw oplossing ook zíjn oplossing is. In alle echtheid natuurlijk. Leesbaar, begrijpelijk, aantrekkelijk voor de commissie die het moet lezen. Het betekent dat er een kop en een staart aan zit, dat er geen zaken dubbel worden behandeld, dat een en ander elkaar aanvult, dat er een compleet beeld bestaat, dat er één tone of voice is. En we schrijven het zo op dat het sense maakt. Voor hele technische mensen en voor hen die dat niet zijn. Rekening houdend met de context van de opdrachtgever, zodat hij zijn wereld en context er duidelijk in herkent.

Bewaken van het proces met ons leven |Bij een tender nemen wij de leiding over in het proces. We bewaken de juiste content met ons leven, de juiste versies met ons leven. Wij verzamelen, houden iedereen alert, timings, regelen beelden, de opmaak, bevragen, vragen door totdat alles op zijn plek valt.

Verheug je op die tender | Dus heb je ingeschreven op een tender. Bel ons. Bij ons hoef je niet door een tenderproces. Voorkom dat de moed je in de schoenen zakt. Verheug je op die tender. Het wordt een smooth proces met ons. En … ons track record qua binnenhalen mag er zijn. Maar dat succes is een teamprestatie, dus dat kunnen we niet geheel aan ons toeschrijven. Wel voor een belangrijk deel.

0 Comments Leave a reply

    Leave a comment

    Your comment(click button to send)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    This is a unique website which will require a more modern browser to work!

    Please upgrade today!