Menu

Trendpaper Start People over de spagaat van de arbeidsmarkt

Trendpaper Start People over de spagaat van de arbeidsmarkt

Voorlopig profiteert arbeidsmarkt nauwelijks van economisch herstel

Als grote arbeidsbemiddelaar in Nederland moet je deel uitmaken van het debat. Laten zien dat je een mening en een visie hebt over trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Je kennis en ervaring delen met stakeholders en (potentiële) relaties. Daarom publiceert Start People regelmatig trendpapers.

Wij hebben voor Start People de belangrijkste ontwikkelingen en trends op de arbeidsmarkt op papier gezet. Al zeggen we het zelf: het resultaat is een overzichtelijke paper over het herstel van de economie en de – geringe – gevolgen daarvan op de arbeidsmarkt.

Een aantal feiten op een rij:

  • Veel bedrijven zitten nog ruim in hun jasje, ze zijn voorzichtig met het aannemen van vast personeel.
  • Dat gezegd hebben: er zijn wel vacatures. Er staan bijna 120.000 vacatures open.
  • Per sector staat de vlag er anders voor: waar er via de uitzendbranche veel banen te vinden zijn, is de financiële sector aan het inkrimpen. De bouw heeft het dieptepunt achter zich liggen.
  • Ondanks het economische herstel nam vorig jaar het aantal langdurige werklozen toe. Vooral ‘oudere’ werknemers komen niet meer aan de slag.
  • Mensen met een laag opleidingsniveau krijgen het moeilijk. Er komen minder banen voor hen, de banen die er zijn worden door hoger opgeleiden ingenomen.

Geïnteresseerd? Het paper is hier te downloaden: http://www.startpeople.nl/14315547/visie-op-werk.html

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!